Navigatie

Contact

Send mail to the author(s) E-mail

View Richard Soeteman's profile on LinkedIn

RSS 2.0 | Atom 1.0 | CDF

Archief

Categorieën

Blogroll

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

Sign In

Zoeken

# Saturday, November 11, 2006
Saturday, November 11, 2006 8:33:13 AM (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

TechEd zit er helaas alweer op. Deze week heb ik een hoop geleerd, een aantal nieuwe manieren geleerd om een bepaalde techniek toe te passen. Dus mijn overall indruk van dit evenement is goed. Wel hoorde ik van veel mensen die al eens eerder bij TechEd waren geweest dat deze TechEd tegenviel en dat de sfeer niet hetzelfde was als tevoren. Ik hoop het volgend jaar te kunnen vergelijken :-)

Comments [0] | | # 
# Thursday, November 9, 2006
Thursday, November 9, 2006 11:58:19 PM (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Inmiddels is het al weer drie weken geleden dat Microsoft ASP.NET AJAX Beta 1 uitbracht. Op een project waaraan ik werk maken we gebruik van ASP.NET AJAX, toen heette het nog ATLAS. Na een Upgrade kregen we onderstaande foutmelding na een postback:

 

Na enige tijd speuren bleek dit te komen doordat we gebruik maakte van de ASP.NET Tracing functionaliteit, waarbij de output direct in de browser getoond werd. Van de week kreeg ik te horen dat ASP.NET AJAX Beta 2 uit was en heb deze direct geïnstalleerd om te kijken of dit was opgelost. Ik krijg nog steeds een foutmelding na een postback, maar ik kan nu wel in één oogopslag zien wat de foutmelding inhoud. 

Comments [0] | | # 
# Wednesday, November 8, 2006
Wednesday, November 8, 2006 7:20:22 PM (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Vandaag zijn we bij de opname van .NET Rocks geweest, in de vorm van een panel discussie met Carl Franklin, Richard Campbell, Stephen Forte, Roy Osherove en Kate Gregory. Het onderwerp was Agile development en mede omdat ik al een geruime tijd volgens Agile methode werk vond ik deze aflevering zeer de moeite waard. Het einde van de show is echt hilarisch Roy Osherove pakt een paar oude melodien en maakt daar "Agile songs" van. Gewoon downloaden deze show dus. Hij is vanaf 21 novemer te downloaden via de .NET Rocks site.

De meeste personen uit dit panel hielden vandaag ook een sessie. Zo begon Roy Osherove vanochtend met een White Board sessie over Test Driven Development. Deze man is echt een guru op dat gebied. Hij vroeg aan de zaal wat men wilde weten van TDD en dat was de agenda.  

Stephen Forte en Richard Campbell hielden een sessie over T-SQL Querying: Tips and Techniques. Deze sessie was grappig en toch leerzaam. Helaas viel de sessie "10 Undiscovered Features of ASP.NET 2.0" een beetje tegen. De meeste features waren helemaal niet undiscovered. Volgens mij had ik al deze onderwerpen al eens langs zien komen op een MSDN event. 

Verder nog een Hands on  LAB over Windows Workflow gedaan.  Morgen alweer donderdag , je komt echt tijd te kort hier :-(

Comments [0] | | # 
Wednesday, November 8, 2006 6:25:42 AM (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Teched Europe 2006 is begonnen. De keynote werd gegeven door Eric Rudder en werd vooraf gegaan door Simon Brown. Simon Brown had Arfa Karim, een Microsoft Certified Professional van 11 jaar uitgenodigd om een door haar ontwikkelde Calculator te tonen. Nadat Simon vroeg wat er nog aan de applicatie moest gebeuren en Arfa daar op antwoorde dat de applicatie nog gedocumenteerd moest worden hoorde je uit de zaal "She's a real developer".

Verder werden er nog een aantal mooie demo's getoond. Uiteraard een demo van WPF en ATLAS en het daarop volgende succes verhaal van Otto, waar mijn collega geen vertrouwen in had omdat Otto er 8 dagen voor nodig had om de prijs van een LCD TV aan te passen.

 

 

DEV230 Developing Rich Web Applications with ASP.NET AJAX

Dat sessies snel vol zitten was me direct duidelijk. Eigenlijk had ik naar de sessie "OFF202 Windows SharePoint Services v3 and Office SharePoint Servers 2007 as a Development Platform " willen gaan. Maar bij aankomst bleek deze al vol te zitten.  Daarom snel naar deze Sessie gegaan. Het was een hele aardige sessie gegeven door Shanku Niyogi. Omdat ik al aardig wat met ATLAS heb gedaan ben ik niet veel wijzer geworden van deze sessie. Wel ben ik er nu achter dat er voor JSON Serializatie is gekozen omdat SOAP te veel overhead met zich mee brengt. 

OFF001 DEMO: Designing and Implementing a Solution with SharePoint 2007, Windows Workflow Foundation and InfoPath 2007

Een van mijn doelen voor Teched is zoveel mogelijk te weten te komen over Sharepoint Development. De demo van  Mario Szpuszta leek me daarom goed om heen te gaan. De demo liet zien hoe je zeer gemakkelijk (in demo's gaat uiteraard alles vlekkeloos ;-)) een orderformulier met InfoPath in elkaar zet, workflow aan het formulier kan koppelen en deze middels sharepoint kan publiceren zodat iedereen met een browser een order kan plaatsen. Ik ben er na deze sessie nog meer bewust van geworden dat Sharepoint 2007 en Workflow erg  groot gaan worden volgend jaar. Ik kijk er al naar uit om een project met deze nieuwe technieken te gaan doen.

DEV223 LINQ Overview

Naar deze sessie van Anders Hejlsberg had ik al de hele dag uit gekeken. Afgelopen jaar had mijn collega al eens een sessie over LINQ gehouden. Daarna heb ik LINQ eigenlijk een beetje links laten liggen. Het is me duidelijk. Ik moet hier heel snel weer aandacht aan gaan besteden. Dit onderwerp wordt echt huge in .NET 3.0. Anders liet zien hoe gemakkelijk je met LINQ data kan opvragen,groeperen ,kan combineren met andere datasources en daar bijvoorbeeld weer een xml document van kan genereren en dit allemaal geintegreerd in VB.Net of C#  3.0.

Dev203 ADO.NET Present and Future

Naar deze demo door Jackie Goldstein had ik ook uitgekeken. Veel vernieuwende zaken heb ik niet gezien maar wel weer een aantal handige tips opgedaan. Zoals het afhandelen van concurrency conflicts. Wel vind ik dat een "Software Legend" in zijn demo's altijd gebruik moet maken van best practices, hetgeen Jackie niet deed. Zo werden bijvoorbeeld queries met  string concatenation opgebouwd.

Comments [1] | | # 
# Thursday, November 2, 2006
Thursday, November 2, 2006 7:18:49 AM (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( ASP.NET )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Vorig jaar heb ik het al eens heel kort gehad over het vernieuwde compilatie en deployment model. Dit onderwerp is echter zeer uitgebreid. Rick Strahl heeft hier een zeer uitgebreid artikel over geschreven. Rick Strahl is tevens de maker van de tool die ik destijds genoemd had. Dit artikel is een must read.

Link naar het het artikel.

Comments [0] | | #