Navigatie

Contact

Send mail to the author(s) E-mail

View Richard Soeteman's profile on LinkedIn

RSS 2.0 | Atom 1.0 | CDF

Archief

Categorieën

Blogroll

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

Sign In

Zoeken

# Sunday, March 18, 2007
Sunday, March 18, 2007 7:15:15 AM (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Vaak wil je even snel een ASP.Net site via een webserver bekijken zonder dat je deze site in IIS wil aanmaken.  De webdevelopment server die met VS2005 meekomt is hier zeer geschikt voor. De site zal je dan normaliter wel via Visual Studio moeten openen. Hier liep ik vorige week tegenaan toen ik een nieuwe template voor mijn weblog wilde gebruiken en weer eens 5 minuten aan het configureren was.  Ik kwam er toen achter dat de webserver die Visual Studio 2005 gebruikt ook via de command line te benaderen is. Vanuit de Visual Studio 2005  Command Prompt start je deze middels "webdev.webserver.exe". Dit start de volgende dialog met de uitleg over de parameters die gebruikt kunnen worden.

webdev.webserver.exe Dialog

Wanneer ik daarna webdev.webserver.exe nogmaals startte op met de correcte parameters (webdev.webserver.exe /port:8080 /path:"d:\sites\richardsoeteman.net" /vpath:"/") werd de webserver inderdaad gestart. Het tray icoon is hiervan het bewijs. 


Vervolgens kon ik mijn weblog benaderen via http://localhost:8080/.  Dit werkt op zich al heel aardig, maar het vergt nog teveel inspanning. Je wilt eigenlijk elke website op schijf kunnen starten middels een rechtermuisklik op de folder. Daarom kwam ik op het idee om onderstaande registry aanpassing aan te brengen, zodat een rechtermuisklik op folder niveau de optie "Start WebServer Here" in het context menu beschikbaar heeft.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shell\OpenVSWeb]
@="Start Webserver Here"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shell\OpenVSWeb\command]
@="C:\\Windows\\Microsoft.NET\\Framework\\v2.0.50727\\Webdev.WebServer.exe /port:8080 /path:\"%1\""

Wanneer ik  met bovenstaande registry aanpassing rechts klik op de folder d:\sites\richardsoeteman.net geeft deze onderstaand context menu weer.  Een muisklik op "Start Webserver Here" start webdev.webserver.exe zoals we eerder gedaan hebben. Echter wordt voor de parameter "/path" de geselecteerde folder gebruikt.

Comments [1] | | # 
Thursday, August 16, 2007 9:34:48 AM (GMT Daylight Time, UTC+01:00)
Bedankt voor deze informatie !
Comments are closed.