Navigatie

Contact

Send mail to the author(s) E-mail

View Richard Soeteman's profile on LinkedIn

RSS 2.0 | Atom 1.0 | CDF

Archief

Categorieën

Blogroll

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

Sign In

Zoeken

# Thursday, October 9, 2008
Thursday, October 9, 2008 10:30:46 PM (GMT Daylight Time, UTC+01:00) ( )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Mensen die me al wat langer kennen weten dat mijn carrière als Microsoft Developer ooit begonnen is als programmeur bij Internet Bureau Indivirtual, in de begin periode nog Netpresence. Ruim een jaar geleden heb ik Soeteman Software opgericht en wilde me weer meer met CMS implementaties bezig gaan houden. Echter heb ik niet de ambitie zelf een CMS in elkaar te zetten, wel moet een dergelijk systeem goed in elkaar zitten en het liefst Open Source  zijn. Zoekend naar een dergelijk op .NET gebaseerd Open source CMS kwam als eerste optie DotNetNuke naar voren, dit CMS is namelijk redelijk bekend. Na even met dit systeem gespeeld te hebben kwam al vrij snel naar voren dat DotNetNuke niet het pakket is wat ik mijn eindgebruiker wil aandoen. De UserInterface is alles behalve gebruikersvriendelijk en ook in layout ben je beperkt, ook al zegt men van niet.

Op een Dotned gebruikersavond kwam ik iemand tegen die me wees op Umbraco. Umbraco bied me standaard alles wat ik van een CMS verwacht. Een mooie gebruikers interface, overzichtelijk en werkt voor de eindgebruiker zeer intuïtief. Door het gebruik van templates en document types waarmee je de content onderdelen samen stelt is het in te passen in elk design. Zelfs het type content is variabel.  Zo kan content gebruikt worden voor een HTML pagina maar kan het middels een andere template ook gebruikt worden voor XML output wat erg handig is als je de content bijvoorbeeld in een flash animatie of iets dergelijks wilt gebruiken. Ook is het mogelijk je standaard .NET (user) controls die je in de site of webapplicatie wil gebruiken te koppelen via de public properties  en wil je eigen functionaliteit toevoegen aan Umbraco is daar negen van de tien keer een standaard Interface voor waardoor je eigen functionaliteit zo kan inpluggen. Oh ja het is nog Open Source ook. Al met al  heeft me dit vrij snel doen besluiten dat dit het CMS is wat ik standaard voor projecten inzet. Mocht je zelf voor de keuze staan om een CMS te selecteren en je wilt wat meer weten over Umbraco, schroom dan niet om contact op te nemen. 

clip_image002 

Umbraco kent eigenlijk slechts één nadeel en dat is dat de Nederlandse community erg klein is. Wereldwijd is de community wel redelijk groot. De content die voortaan op mijn weblog zal verschijnen zal meer Umbraco dan .NET algemeen gerelateerd zijn, Immers over .NET is het meeste wel geschreven en voor Umbraco is dit helaas nog niet het geval. Therefore future posts will be in English.

Comments [0] | | #