Navigatie

Contact

Send mail to the author(s) E-mail

View Richard Soeteman's profile on LinkedIn

RSS 2.0 | Atom 1.0 | CDF

Archief

Categorieën

Blogroll

Disclaimer
The opinions expressed herein are my own personal opinions and do not represent my employer's view in any way.

Sign In

Zoeken

# Tuesday, 31 October 2006
Tuesday, 31 October 2006 21:21:21 (GMT Standard Time, UTC+00:00) ( ASP.NET )

This Blog is not active anymore, further posts will be available on my company website. Read new posts here

Inmiddels is het al weer bijna twee weken geleden dat Microsoft ASP.NET Ajax Beta heeft released. Het project waar ik aan werk maakte gebruik van ATLAS en de upgrade van een CTP kostte ons slechts enkele minuten.  De upgrade van ATLAS naar Ajax .Net ging echter niet zo simpel. Dit heeft me overigens wel verbaasd heeft omdat de CTP releases erg goed waren, een gemiste kans.  Lees dit migratiedocument en let bij een upgrade op het onderstaande:

Configuratie:

De configuratie in web.config is compleet veranderd. Appendix "Manual Configuration Changes" beschrijft hoe je je huidige web.config kan aanpassen.

Aanpassing van tagprefix:

Verder is de Prefix <ATLAS:/> veranderd in <ASP:/>. Dit houdt in dat je al je verwijzingen dus kan aanpassen.  

Deployment:

Voorheen werd een losse DLL geleverd. Deze kon je in je bin folder plaatsen en je had direct ATLAS functionaliteit. In de huidige versie wordt de DLL in de GAC geplaatst. Wanneer je een deployment naar een server waar de installatie niet is uitgevoerd, bijvoorbeeld een hosting provider kom je in de problemen omdat de Microsoft.Web.Extensions DLL niet gevonden wordt. Je krijgt onderstaande foutmelding te zien:

Could not load file or assembly 'Microsoft.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35' or one of its dependencies. The system cannot find the file specified.

De Microsoft.Web.Extensions DLL is echter wel gemakkelijk uit de GAC te halen. Je zult dit echter via de Command Line moeten doen, omdat windows explorer de Assembly folder anders weergeeft dan normale folders en de DLL's dus niet te kopiëren zijn.

  1. CMD
  2. CD c:\windows\assembly\Gac_msil\microsoft.web.extensions\1.*
  3. copy microsoft.web.extensions.dll [type hier de binfolder waar de dll geplaatst moet worden]

Meer Info

Deze post beschrijft alleen de punten die we zelf tegengekomen zijn tijdens de migratie van ons project. We zijn nog een probleem tegen aangelopen met HTTPModules waarover later meer. Voor meer informatie zie de volgende resources:

Wednesday, 13 December 2006 20:29:55 (GMT Standard Time, UTC+00:00)
Of het in beta 1 ook zo was weet ik niet, maar in beta 2 is het opgelost in de web.config:

<assemblies>
<add assembly="Microsoft.Web.Extensions, Version=1.0.61025.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=31bf3856ad364e35"/>
</assemblies>

Enig dat je dan hoeft te doen is Asp.Net 2.0 Ajax Extension beta 2 te installeren. Visual Studio even opnieuw starten en het compileert.
Monday, 18 December 2006 07:50:22 (GMT Standard Time, UTC+00:00)
Dat was in Beta1 ook zo, maar de deployment problemen houd je. Je moet immers nog steeds de ASP.NET Ajax extensions installatie op de webserver uitvoeren, iets was de meeste hosting providers niet zonder meer gaan doen. In de uiteindelijke versie zal het overigens wel mogelijk zijn om de losse DLL's te deployen en is het probleem definitief verholpen.
Comments are closed.